SKOTEST: VI HAR TESTAT Kiprun LONG Dam Kalenji

Den goda stötdämpningen och stabiliteten gör skon idealisk för distanser på 10 km ända upp till maraton, passar både vid träning och tävling.

skotest

FÄRG: 

Finns i färgerna Djup gråblå/rosenkvarts, Neonkorallrosa/kritvit och den sko vi testade har färgen Midnattsblå/mörkt neongrön.

Vi älskar färgen och färgkombinationen och gillar att det går att matcha ihop med Kalenjis övriga löparkollektion.

PASSFORM:

Skon är skön på foten från första stund. Skönt följsam i sitt material och mjuka hälkappor som har fungerat bra för Elin som haft problem med hälsenan. Upplevs normala i storleken.

LÖPKÄNSLA: 

Detta är en sko som passar både för mängdträning och lopp. Vi har som längst sprungit en halvmarahton i dem vilket har fungerat bra. Skon känns lätt på foten men utan att tappa känslan av att vara väldämpad.

Den upplevs också hålla foten sval under sommarens varma dagar. Vi har sprungit många olika pass i den, kortare distanser såväl som intervaller.

LÖPMILJÖ: 

Vi har testat skon på asfalt, grus och lättsprungna skogspartier där vi upplever att greppet i sko har fungerat tillfredställande.

skor

LEVER DEN UPP TILL DESSA FÖRVÄNTNINGAR?

Ja, det tycker vi. Dock har vi inte testat marathondistansen i den ännu. För sina 795:- är det absolut en prisvärd sko som vi tycker håller måttet för vår träning.

lik

Livetikrokarna:

Decathlon Ambassadörer och Löpentusiaster      
ÖVERST PÅ SIDAN