VANDRING

VANDRING TIPS

Upptäck våra tips för vandring, camping och vandring som hjälper dig att ta dig ut i naturen. Vi hjälper dig att välja utrustning enligt dina behov, så att du får ut det mesta av dina utflykter.

Tips för enkel matlagning när du campar - teaser

Tips för enkel matlagning när du campar

Semestern närmar sig och du kanske ska ge dig ut och campa? Här kommer några matnyttiga tips för hur du enkelt lagar mat på campingplatsen, både bekvämt och säkert: hur du förvarar maten, hur du tillagar den osv.

Så väljer du kylväska inför campingen - teaser

Så väljer du kylväska inför campingen

Läs våra tips och råd för att välja rätt kylväska

Välja rätt solglasögon för barnet - titel

VÄLJA RÄTT SOLGLASÖGON FÖR BARNET

Barns ögon är känsliga och inte helt färdigutvecklade innan de blir tolv år. Det är därför extra viktigt att skydda dem!Även om små barn ofta inte vill ha på sig solglasögonen till en början, är det viktigt att välja en modell som är anpassad till deras ansikten och sitter bekvämt.

Vandringsskor

Hur väljer jag vandringsskor?

Om du gillar att vandra så vet du att skorna är den viktigaste delen av din utrustning. Men det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av skor och kängor. Med detta i åtanke har vi tagit fram en komplett guide som kan hjälpa dig.

Varför vandra med stavar - titel

Varför vandra med stavar?

Många vandrar utan stavar – är du kanske en av dem? Då kan det vara intressant för dig att veta att stavar både gör vandringen tryggare och minskar påfrestningarna på kroppen.

Så väljer du rätt skor för vintervandring

Så väljer du rätt skor för vintervandring

Att gå i snö, lera, regn eller på is kan vara jobbigt om du inte har rätt skor. Vi har listat de viktigaste sakerna du bör kontrollera på dina [vandringsskor], så att du kan vandra bekvämt i alla typer av terräng.

Saker att ha med ut när du campar

10 saker att ha med ut när du campar

Vi har gjort en lista över saker som kan vara bra att ha med ut när du campar. Listan är inte uttömmande, men ger en fingervisning om saker att titta på.

Så håller du dig torr på vandringen: våra 8 tips - titel

Så håller du dig torr på vandringen: våra 8 tips

Att vandra under vår och höst kan vara fantastiskt, och det är synd att undvika att ge sig ut dessa årstider av rädsla att bli lite blöt. Är vädret ostadigt har du ofta stigarna helt för dig själv, så varför inte skaffa kläder efter väder och passa på att njuta av det? Kolla bara upp att det inte är något extremväder på väg!

Vandra med barn - titel

Vandring med yngre barn

Rutter, tid, hur ofta man ska ta pauser; här kommer smarta tips för att vandra med yngre barn!

Att ha mens under långa vandringar

MENS UNDER VANDRINGEN

Stannar du helst hemma från en vandring om den krockar med din mens?Tjejerna i Forclaz-teamet har tänkt till och delar gärna med sig av sina lösningar så att du kan följa med ut alla dagar i månaden!

Så väljer du rätt campingkök

Så väljer du campingkök

Oavsett om ditt campingkök drivs med gas, sprit eller ved, är det en viktig del av utrustningen om du ska ge dig ut och vandra eller campa.

Vandringsstrumpor

Så förebygger du blåsor och skavsår

Det är tyvärr vanligt att få blåsor på fötterna när man vandrar. Ibland kan de tvinga en att gå hem igen, eller blåsa av morgondagens vandring. Här berättare vi varför blåsor uppstår, och hur du undviker dem.

Vandringsstrumpor

Hur väljer jag vandringsstrumpor?

Ett par bra strumpor är A och O när du vandrar. Men det kan vara svårt att veta vad man ska tänka på när man väljer. Därför har vi tagit fram en guide som kan hjälpa dig lite på traven.

rätt kläder från topp till tå - tips från friluftsmärket Quechua

Så klär du barnet för vandringen

När du gör pauser under vandringen gäller det att vara rätt klädd för att inte frysa och i värsta fall få en förkylning. Här kommer rutinerade vandrares tips för hur du klär barnet rätt för vandringsturen!

Hur justerar man sin vandringsryggsäck?

Hur justerar jag ryggsäcken?

Nu har du valt din ryggsäck för att vandra i bergstrakter, du har packat den och är redo att ge dig ut. Men det återstår en sak. En viktig detalj man inte får missa: justera ryggsäcken. Hur?Följ vår guide!

Packa ryggsäcken för äldre barn -titel

VÄLJA RÄTT RYGGSÄCK FÖR BARNEN

Att packa ryggsäcken rätt är viktigt för att förbereda sig ordentligt.Men innan det är det dags att välja rätt modell för barnen.Målet: ha en så lätt ryggsäck som möjligt och inte glömma något!

tvätta tröja i merinoull

Så tvättar du tröjor i merinoull

Hur ska jag tvätta plagg i merinoull för att de ska hålla så länge som möjligt?

så-väljer-du-tält-för-vandringen

Så väljer du rätt tält för camping och vandring

I den här artikeln finner du lite tips och råd på hur du ska tänka när du väljer tält för vandringen eller campingen. Vikt, antal personer och montering: allt detta är viktigt att tänka på när du väljer tält.

Vandring Dam

Uppvärmnings- och avslappningsövningar för vandring

Glöm inte att stretcha innan och efter vandringsturen! Vi introducerar en rad stretchövningar som inte kräver någon utrustning, för att förbereda dig inför vandringen och slappna av efteråt.

hur-väljer-jag-sovsäck

Hur väljer jag sovsäck?

Om du vill sova gott ute i naturen är en bra sovsäck din bästa vän. Här guidar vi dig till att välja den modell som bäst motsvarar dina behov.

Kontrollera tältet innan du ger dig av

Kontrollera tältet innan du ger dig av

Glöm inte att kontrollera tältets alla delar innan du ger dig av, för att slippa dåliga överraskningar väl på plats.

5 tips för att hålla värmen under vandringen - titel

5 tips för att hålla värmen under vandringen

Är du dåligt klädd, eller har glömt att ta med dig vissa saker, kan kylan lätt göra utomhusaktiviteten till en mardröm.

barresdecereales_snack_healthy_randonn e_proteger_planete_zerodechet_faitmaison_recette_sport_nature_naturehiking

Recept: energibollar!

Ska du ge dig ut och vandra? Ta med dig ett hemgjort och energirikt mellanmål! Ett hemgjort mellanmål är både hälsosammare och snällare för klimatet. Dessutom kan det vara roligt att bjuda på hembakat! De här goda, energifyllda bollarna är perfekta som snacks på vandringen.

Så väljer du softshelljacka

Så väljer du softshelljacka

För en inbiten vandrare är softshell en viktig del av utrustningen.Därför är det jätteviktigt att man väljer rätt plagg. Innan man bestämmer sig bör man fundera lite på vad man behöver. Vi har tagit fram en guide för att hjälpa dig med ditt beslut!

Våra fleeceplagg är återvunna

Din vandringströja har varit en plastflaska i ett tidigare liv

Ja, du kan tillverka supersköna fleeceplagg av återvunna plastflaskor!

Välja rätt vandringsskor till juniorer

Så väljer du rätt vandringsbyxor

Det är viktigt att känna sig bekväm när man är ute i naturen. Därför har vi tagit fram den här guiden för att hjälpa dig att välja rätt plagg inför vandringen.

Så väljer du taktält

Så väljer du taktält

Längtar du ut till friheten i naturen? Vad sägs om roadtrip? Vi hjälper dig att välja rätt taktält för din resa!

Snow Contact: en sula för extra bra fäste och flyt

Snow Contact: skosulor för snö

Med hjälp av teknologin Snow Contact har Quechua tagit fram en ny sula för dig som vill vandra säkert även i snö.

Varför ska man välja merinoull?

Varför ska man välja merinoull?

Plagg i merinoull är perfekta för friluftsaktiviteter och passar lika bra på sommaren som på vintern. Om du testar så kommer du att förstå varför.

Hur äter man rätt under vandringen? - titel

Hur äter man rätt under vandringen?

Ju längre din vandring är, desto mer måste du planera dina måltider. Om du inte äter och dricker ordentligt, kommer du inte orka med hela vandringen.

6 enkla recept när du vandrar med barnen -teaser

6 ENKLA RECEPT NÄR DU VANDRAR MED BARNEN

För att locka med barnen ut på vandringen kan du förbereda enkla och goda måltider och mellanmål med dem. Det är dessutom ett kul sätt att spendera tid tillsammans!

Så här väljer du vattenflaska eller vätskesystem - titel

Hur väljer jag rätt vattenflaska för vandring?

Ta del av alla våra tips för att hitta rätt vattenflaska eller vätskesystem för din vandring

Så tar du hand om din vandringsryggsäck

Så tar du hand om din vandringsryggsäck

Vid trekking och vandring är ryggsäcken din bästa vän. Därför har vi samlat ihop lite tips och råd för att ta hand om, rengöra och förvara din ryggsäck så att den håller länge.

Impregnera din sportutrustning

Impregnera din sportutrustning

Har dina vandringskängor eller regnjacka börjat tappa sin vattentäta förmåga? Istället för att köpa en ny kan du enkelt återaktivera impregneringen! Ska du impregnera läder, mocka eller textil? Med spray, vattenbad eller tvättmaskin? Vilket är bäst och hur gör du? Vi ger tips och råd!

Glamping vs. camping: vad är vad, och vad är skillnaden?

Glamping – som camping, fast bättre!

Ordet glamping kommer från en sammanslagning av de två orden "glamorös" och "camping". Konceptet har blivit allt mer populärt de senaste åren.

sportochhälsa

Sport & Hälsa

Under temat "Sport & Hälsa" erbjuder Decathlon de följande sidorna.

dunjacka

Så tvättar du din dunjacka

Genom att tvätta din dunjacka blir du inte bara av med fläckar och dålig lukt, utan förnyar också dunets isolerande egenskaper – så länge du gör det på rätt sätt!

SH100 EASY SNÖSKO

SH100 EASY SNÖSKO

Med Easy Snöskon kan nu hela familjen komma ut på ett riktigt coolt och roligt äventyr. Easy Snöskon gör det lätt att gå i snö utan att kämpa med spännsystemet eller ens bli störd av ramarnas styvhet.

Så väljer du bärsele

Så väljer du bärsele

Vi har sammanställt den här artikeln för att hjälpa dig att välja rätt bärsele. Läs vidare för att ta reda på vad du behöver veta innan du gör ditt val!

[TREKKING] ROOKII ROAD - Stay curious, Stay Humble

Adventure story & hiking / trekking product test with ROOKII ROAD

Over the years, my friends and I have tried various hikes and mountains in Scandinavia. Lately our focus has been on the Sarek National Park, Sweden. Now is the best moment on the adventure!